Кухар; кулінар борошняних виробівТермін навчання: на базі повної загальної середньої освіти (11 кл) - 1,5 роки.Кухар – це цікава і прекрасна професія. Кухар може без усяких зусиль і питань організувати і підготувати вечір або урочисту подію. Він знає товарну характеристику продуктів, особливості обробки овочів, м’яса, риби. Вільно володіє технологією приготування страв, як легких так і складних, банкетних і фірмових страв. Кухар вміє і знає як працювати на технологічному обладнанні. Без проблем складає меню, робить калькуляцію і складає технологічні картки. Знає правила і умови зберігання продуктів і страв. Вміє готувати, порціонувати і відпускати продукцію. Завжди працює з наснагою і любов’ю, перетворює звичайні продукти на шедеври кулінарії.Повинен знати: кулінарне призначення риби, морепродуктів, м'яса, м'ясопродуктів, домашньої птиці та кролів, властивість цих продуктів; вимоги до якості, ознаки та органолептичні методи визначення їх доброякісності, терміни та умови їх зберігання; порядок обробки риб осетрових порід, морепродуктів; ознаки та органолептичні методи визначення доброякісності риб осетрових порід; правила виготовлення натуральних напівфабрикатів і січеної маси з риби, яловичини, свинини, баранини; рецептури, технологію виготовлення страв та кулінарних виробів, що потребують основної, комбінованої та допоміжної теплової обробки; вимоги до їх якості, терміни та умови їх зберігання, відпуску; рецептури, технологію виготовлення страв та кулінарних виробів української кухні, оформлення та реалізацію готових страв і кулінарних виробів; вплив кислот, солей та жорсткої води на тривалість теплової обробки продуктів; характеристику різних видів столового посуду, правила підбору посуду та подачі різних груп страв; правила організації раціонального та безпечного харчування; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; технічні вимоги безпеки праці; правила та норми протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни; правила користування нормативно–технологічними документами.