Державний професійно-технічний навчальний закладБородянський професійний аграрний ліцей




Державний професійно-технічний навчальний закладБородянський професійний аграрний ліцей




Відкритий урок з теми “Технологія приготування котлетної маси та приготування напівфабрикатів з неї”

22 лютого 2024 року в ДПТНЗ “Бородянський професійний аграрний ліцей” у межах місячника методичної роботи для здобувачів освіти групи К-11 професії “Кухар” проведено відкритий урок з теми “Технологія приготування котлетної маси та приготування напівфабрикатів з неї”, який провела майстер виробничого навчання Герасимчук Світлана Рубенівна.Головною метою уроку було навчити здобувачів освіти технологічно правильно готувати котлетну масу та формувати згідно вимог такі напівфабрикати: котлети, биточки, шніцель, тюфтельки, зрази, рулет.В ході уроку майстром в/н продемонстровано виконання таких прийомів, як відбивання, формування, панірування та перекладання готових напівфабрикатів у лоток. Під час показу вправ майстер в/н звертала особливу увагу на організацію робочого місця, дотримання правил санітарії і гігієни та правил охорони праці.Здобувачі освіти брали активну участь в обговоренні нового матеріалу, навчились правильно формувати напівфабрикати та користуватись інвентарем.Актуалізацію опорних знань провела за допомогою гри “Я - тобі, а ти мені” під час якої ліцеїсти один одному задавали питання та відповідали на них. Для закріплення нового матеріалу майстер в/н провела гру “Виріши проблему”, під час якої учні розглядали виробничі ситуації, називали причини їх виникнення та шукали способи вирішення.Урок пройшов на високому рівні та отримав схвальні відгуки колег.

Made with